Onderzoek & ontwikkeling

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.
Now is the time to understand more, so we may fear less.

Als liefhebber en gelegendheidsfokker werken we actief mee aan onderzoek en de ontwikkeling van genetische testen, waarbij we het belang en het voortbestaan van de Saarlooswolfhond voorop zetten.

Genetisch onderzoeksproject voor de Saarlooswolfhond

Universiteit Bern, Zwitserland

Eerst

Zo'n 25 jaar geleden is er gestart met het inzamelen van Saarlooswolfhond bloed voor een onderzoeksproject naar PRA - Progressieve retina atrofie aan de Ruhr universiteit Bochum, Duitsland.

Ongeveer 10 jaar geleden is er opnieuw bloed ingezameld voor een onderzoekproject naar cataract aan de universiteit Helsinki, Finland.

Word lid van de facebook groep Saarlooswolfdog Genetics & Research voor meer updates!

Het verleden en het heden zijn onze middelen, alleen de toekomst is ons doel

Twee jaar geleden werd het eerdere onderzoek nieuw leven ingeblazen en een nieuw project over PRA - Progessieve retina atrofie, cataract, retinadysplasie en epilepsie opgestart aan de universiteit van Bern, Zwitserland, waarvoor nieuw Saarlooswolfhondenbloed is opgestuurd en zo de genetische mutatie, een vorm van de zenuwaandoening HSP - Hereditaire spastische paraparese, werd ontdekt.
Lees meer over elke ziekte in gezondheid.

Bloed inzameling

Maar het onderzoek stopt niet omdat 1 genvariant is gevonden. We hebben meer en liefst zoveel mogelijk bloed nodig. De volgende stap is het vinden van het PRA-gen, en cataract, en retinadysplasie, en epilepsie, en...
Ondertussen moet er een commerciële test voor de PCYT2-variant worden ontwikkeld. Genetica alleen is niet genoeg. Zonder specifieke analyses voor bepaalde honden, duurt het minstens een jaar of zelfs langer voordat die test er is.

Internationaal projectteam

Maak kennis met de leden van het projectteam, die al je vragen kunnen beantwoorden.

Lisa van Hoof
Team Lead &  Communicatie
talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits

info@lykos.be